Компанія SpaceX запустила в космос  військовий розвідувальний супутник.

Супутник доставила на орбіту ракета-носій Falcon 9.

 

 

Спершу запуск повинен був відбутися в неділю, 30 квітня, проте в останній момент його відклали через проблеми з сенсорами ракети. У понеділок, 1 травня, пуск пройшов у штатному режимі на мисі Канаверал, штат Флорида.

 

Виведений на орбіту супутник збиратиме інформацію, корисну для Національного управління військово-космічної розвідки США (National Reconnaissance Office – NRO). Це відомство підпорядковане Пентагону.

 

Запуск став знаковим для заснованої Ілоном Маском компанії, адже досі вона не запускала військових космічних апаратів. Про сам супутник не наводять жодних даних, окрім порядкового номера NROL-76.

 

Після доставлення супутника на орбіту ракету-носій багаторазового використання Falcon-9 вдалося успішно посадити на передбаченому для цього майданчику у Флориді – повідомила компанія SpaceX на своїй сторінці у Twitter’і. Це вже четверта успішна посадка ракети-носія Falcon-9.

 

Нагадаємо, 30 березня цього року SpaceX вперше в історії запустила вже використовувану ракету-носій Falcon 9, вона вивела на орбіту супутник SES-10.

01.05.2017