Масова бійка між футбольними фанатами: затримано 30 людей.

 

Учора, 30 квітня, о 14:45 на оперативну лінію 102 до правоохоронців надійшла інформація про порушення публічного порядку на вулиці Клепарівській, неподалік стадіону СКА, у Львові. Йшлося про масову бійку фанатів – інформує відділ комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області.

 

На місце події негайно виїхали екіпажі патрульної поліції, працівники Шевченківського відділу поліції, а також начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

 

Правоохоронці затримали понад 30 учасників конфлікту. У них вилучено заборонені предмети.



Затримані учасники масової бійки біля стадіону СКА. Фото: патрульна поліція Львова
 

Поліцейські встановлюють особи затриманих і обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Тривають слідчі дії.


У затриманих вилучили небезпечні предмети: ножі, сокиру і навіть лопату. Фото: патрульна поліція Львова

 

Футбольний клуб «Львів» після інциденту оприлюднив офіційну заяву з цього приводу, в якій ідеться про провокацію невідомих осіб.

 

«Це була провокація з боку невідомих нам осіб, які не мають нічого спільного з нашим клубом. Вболівальники ФК "Львів" не причетні до цього інциденту. Клуб не підтримує жодних проявів насильства, расизму, екcтремізму. Ми підтримуємо розвиток футболу та футбольну культуру. У наших цілях об’єднувати людей різних вікових категорій заради спільної мети – футболу і підтримки львівського клубу.

 

Якщо ці люди, які були на стадіоні, вважають себе вболівальниками футбольного клубу "Львів", то ми заявляємо,  що вони не мають жодного відношення до нашого клубу, і ми просимо їх більше не з’являтися на матчах», – ідеться в повідомленні.

01.05.2017