Запроваджену Бараком Обамою заборону на шельфові буріння скасовано.

Відповідний указ підписав у п’ятницю ввечері, 28 квітня, президент США Дональд Трамп.

 

 

«Сьогодні ми звільняємо американську енергетику, щоб у майбутньому створити тисячі й тисячі прибуткових робочих місць в американському енергетичному секторі», – прокоментував глава Білого дому свій указ.

 

Цей документ дає дозвіл на видобуток нафти і газу на низці шельфових родовищ біля берегів США, відкриваючи шлях до збільшення видобутку нафти в момент, коли споживання енергоресурсів американською економікою наближається до найнижчого рівня за останні кілька років. Указ Трампа відкриває доступ до шельфового буріння на ділянках в Атлантичному і Тихому океанах, Мексиканській затоці й Арктиці – повідомило радіо VOA.

 

Барак Обама запровадив заборону на шельфове буріння після масштабного розливу нафти в Мексиканській затоці 2010 року. Ця санкція була обумовлена потребою захистити довкілля. Обама пояснив свою заборону намаганням запобігти таким інцидентам у майбутньому.

 

Указ Трампа наразився на жорстку критику представників природоохоронних організацій. «Своїми діями сьогодні президент Трамп дав чітко зрозуміти, що пріоритетом для нього є нафто- і газовидобувна промисловість, а не потреби американців, котрі працюють на узбережжі й залежать від здорової економіки в сфері туризму і рибальства», – заявила віце-президент Фонду захисту довкілля Елізабет Томпсон.

29.04.2017