Угорщина завершила будівництво другого паркану на кордоні з Сербією.

Перший паркан на угорсько-сербському кордоні було споруджено ще 2015 року.

 

 

Новий прикордонний паркан сягає трьох метрів заввишки, він розтягнувся вздовж на 155 метрів – подає видання Luzerner Zeitung. Загалом же довжина угорсько-сербського кордону становить 175 кілометрів.

 

 «Паркан здатен зупинити будь-який натовп людей», – запевнив угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан, виступаючи на державному радіо.

 

Угорський уряд розпорядився спорудити огорожі на південному кордоні ще два роки тому, коли до Європейської Унії хлинув шалений потік біженців з Близького Сходу, Центральної Азії та Північної Африки. Більшість імміґрантів були вихідцями з Іраку, Сербії й Афганістану, вони рятувалися від воєнних дій в їхніх країнах. Один з їхніх маршрутів пролягав через Грецію до Сербії, далі – через Угорщину до країн Західної та Північної Європи.

 

Перші огорожі на кордоні з Сербією Будапешт збудував ще 2015 року, намагаючись зупинити потік сирійських біженців. Того ж року Угорщина звела паркан і на кордоні з Хорватією.

 

У сутичках з міґрантами угорська поліція активно застосовувала водомети і сльозогінний газ.

 

Віктор Орбан відомий як жорсткий противник свободи міґрації та політики відкритих кордонів для біженців з «гарячих точок». У березні цього року він назвав європейську міґраційну політику «троянським конем тероризму» і загрозою для «християнської ідентичності».

28.04.2017