Росія попередила Україну про провокації в Одесі на 2 травня.

 

Росія подала натяк, що Україні слід готуватися до провокацій 2 травня в Одесі на роковини трагедії в Будинку профспілок і закликала українську владу "забезпечити правопорядок" під час масових заходів. 

 

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє tass.ru.

 

Російська дипломатія вважає, що "події в Одесі – це коли людей, котрі мирним способом відстоювали своє право на достойне життя, спалили". "Бездіяльність київської влади й абсолютне потурання зовнішніх спонсорів сприяє подальшому зростанню радикальних настроїв в Україні", – заявила Захарова.

 

Речник МЗС РФ висловила стурбованість заявами "екстремістських сил" про намір завадити проведенню акції і погрози на адресу "тих, хто не забув про жертви одеської трагедії". "Закликаємо Київ забезпечити правопорядок в Одесі в найближчі дні й жорстко припиняти будь-які провокації націонал-радикалів", – сказала представниця Сєрґєя Лаврова.

 

2 травня під час вуличних протистоянь в Одесі між прихильниками Євромайдану та "Куликового поля" загинуло 48 осіб, більшість із них – у Будинку профспілок внаслідок отруєння токсичними продуктами горіння. Офіційне розслідування просунулося лише за епізодом стрілянини "куликівців" у колону "майданівців" з вогнепальної зброї.

 

Перед роковинами в місті почали розпалювати протистояння. Зокрема Одеська міська рада переглянула рішення про декомунізацію низки вулиць.

 

28.04.2017