Із СІЗО звільнили підозрюваного у видачі міліцейської зброї "тітушкам" у час Майдану.

 

Опівночі з Лук'янівського СІЗО Києва відпустили Ростислава Заворотного – обвинуваченого у справі про передачу зброї "тітушкам" під час Революції гідності.

 

Як повідомляє "5 канал", Шевченківський суд Києва не спромігся розглянути питання щодо обрання Заворотному подальшого запобіжного заходу – арешт, призначений попередньо, вичерпався вночі на п'ятницю.

 

Згідно з версією слідства, Заворотний разом із трьома колишніми міліціонерами в ніч проти 21 лютого 2014 року отримав зі складів МВС і передав молодикам більше ста автоматів Калашникова і 50 тисяч набоїв.

 

Шевченківський суд забарився з рішенням, зокрема, через тактику адвокатів Заворотного, котрі постійно клопотали про відвід суддів. Цим, на думку обвинувачення, захист умисно затягував справу, аби дати змогу своєму підзахисному вийти з-за ґрат.

 

У п'ятницю суд продовжить розглядати клопотання про арешт міліціянта. Адвокат Сергій Войченко запевнив, що "він нікуди не збирається тікати" і "поїде додому, до родини", а потім "буде в суді". 

 

Нагадаємо, нещодавно суд звільнив з-під арешту бійця "Беркута" Віталія Гончаренка, підозрюваного у вбивствах "майданівців" на київських Липках 18 лютого, не вбачивши ризиків його втечі. Гончаренко одразу ж дременув до Росії.

 

28.04.2017