Рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалище можна за 5 років, – компанія Egis.

 

Сьогодні, 27 квітня, французька компанія Egis презентувала програму поводження з ТПВ для Львова, що передбачає рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища за п’ять років, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

«Основним компонентом проекту є роботи зосереджені на Грибовицькому полігоні, а саме його рекультивація. Це місце ми ретельно вивчили і намагалися запропонувати рішення, які будуть реалістичними, матимуть сталий характер, а в довготерміновій перспективі ми могли б уникнути фільтратів і знали, як з ними поводитися.

 

У довготерміновій перспективі на Грибовицькому полігоні рекультивація займе п’ять років. Це потрібно робити поетапно і після цього ще 30 років здійснювати моніторинг. На цей момент ми розглядаємо різні рішення і різні варіанти поводження з полігоном, щоби повністю його рекультивувати», – зазначив Крістофер Раунд, керівник проекту та спеціаліст у сфері поводження з ТПВ компанії Egis.

 

Він додав, що Egis також розглядає різні пропозиції щодо місця для потенційних полігонів і методики роботи на них.

 

«Що ж до сміттєпереробного заводу й очисних установок, то це окремий проект. Тут теж буде поетапна робота.

 

Особливо маємо працювати над зміною ставлення людей до відходів, зокрема сортування сміття. На це теж піде багато часу. Однак що швидше ми почнемо, то швидше досягнемо своїх цілей», – сказав Крістофер Раунд.

 

Ознайомитися з документом можна тут.

27.04.2017