Міста області приймають лише 15–20% сміття зі Львова, – Андрій Садовий.

 

Станом на сьогодні, 27 квітня, у Львові залишаються переповненими 325 контейнерних майданчиків. Міста області приймають лише 15–20% відходів Львова, заявив міський голова Андрій Садовий під час засідання сесії ЛМР, на якому депутати затвердили підписаний 21 квітня меморандум між органами місцевого самоврядування області, інформує прес-служба міськради.

 

«На сьогодні меморандум ще не запрацював, наразі це тільки документ, який проходить можливість схвалення. У нас станом на сьогодні 325 майданчиків переповнені, і перевізникам нема куди везти відходи. Сьогодні в області приймається можливо 15–20%, все інше область сьогодні поки не готова приймати.

 

Тому дуже важливо пройти цей етап. Тут головне – бути разом, відкинути всі політичні інтриги. Сьогодні, наприклад, пан Рудницький їде в Рава-Руську, там також разом з ним їдуть представники з обласної адміністрації. Невеликий об’єм, але, можливо, будуть приймати. В Червонограді також домовилися про невеликий об’єм – 10 тонн в день готові приймати. Будемо інформувати громадськість про ті міста, які готові співпрацювати», – сказав Андрій Садовий.

 

«Там, де є проблеми, будемо разом думати і їх вирішувати. На ці полігони зараз вивозимо частково – одну машину Дрогобич приймає, буквально кілька машин приймає Буськ, Червоноград поки нічого не приймає. Можливо, буде Стрий трохи приймати. Ситуація поки складна», – додав Андрій Садовий.

 

Як повідомляв Z, низка міст області відмовилися приймати львівське сміття. Нині питання про прийом відходів розглядають у Новояворівську, а в Миколаєві сьогодні вирішили відмовити – принаймні тимчасово, допоки не введуть в експлуатацію полігон ТПВ, пише ЗіК.

 

Відповідне рішення ухвалили місцеві депутати на позачерговій сесії Миколаївської міської ради.

 

Окрім того, депутати рекомендували виконкому міської ради звернутися до ЛОДА, ЛОР, ЛМР з клопотанням про виділення ними коштів на фінансування робіт щодо об’єкту полігону ТПВ.

 

Як повідомляв Z, нині міська рада Львова виділила 20 млн грн містам, які погодилися приймати ТПВ на свої полігони.

27.04.2017