Біля летовища Дамаска стався потужний вибух.

Найімовірніше, його спричинила повітряна атака ізраїльських бойових літаків.

 

 

Вибух неподалік міжнародного аеропорту Дамаска прогримів уранці в четвер, 27 квітня. Про це повідомили сирійські державні ЗМІ, а також базована в Лондоні Сирійська наглядова рада з прав людини.

 

Речники шиїтського угруповання Хезболла з Лівану поінформували, що внаслідок вибуху постраждало сховище пального і склади. Про людські жертви не повідомляють. За твердженням представників Хезболли, вибухи, з великою ймовірністю, стали наслідком удару ізраїльських ВПС. Водночас ізраїльський телеканал 9tv повідомив з покликом на свої джерела, що під час атаки загинуло троє військовослужбовців сирійської армії, кілька людей отримали поранення.

 

Представники ж опозиційних сирійських повстанців, своєю чергою, заявили, що ціллю атаки були склади з боєприпасами, які належали угрупованню Хезболла.

 

Ізраїльські військовики відмовилися давати коментар щодо інциденту. «Ми не коментуємо такі повідомлення», – зазначив прес-секретар Міністерства оборони Ізраїлю на запит агентства Reuters.

 

Водночас міністр розвідки і член військово-політичного кабінету Ізраїлю Ісраель Кац, виступаючи в ефірі Army Radio в Сполучених Штатах, непрямо підтвердив причетність ізраїльської авіації до вибухів. «Інцидент в Сирії повністю відповідає політиці Ізраїлю, який готовий діяти для запобігання передачі Хезболлі передових озброєнь з Ірану через Сирію. Прем'єр-міністр неодноразово попереджав, що кожного разу, щойно ми отримаємо повідомлення про зазначений намір передати сучасну зброю Хезболлі, ми будемо діяти», – зазначив Кац.

 

Аеропорт розташований приблизно в 25 кілометрах на південний схід від Дамаска. Через військову зону аеропорту Іран постачає зброю бойовикам угруповання Хезболла, котрі воюють в Сирії на боці режиму президента Башара Асада.

27.04.2017