УГП планує подати позов проти Андрія Садового.

 

Якщо протягом двох тижнів у Львові не демонтують символи комуністичного режиму, Українська Галицька партія подасть на міського голову Андрія Садового в суд за бездіяльність, повідомили в прес-службі УГП.

 

«Львівська влада вперто не виконує закон “про декомунізацію”: у місті досі збережені радянські зірки на Монументі слави, меморіальні таблиці письменнику Ярославу Галану, творчість якого була пронизана ненавистю до національно-визвольних змагань українців та УГКЦ, і пам'ятник Валентині Терешковій, першій жінці-космонавтці, що є депутатом ДержДуми Росії від партії “Єдина Росія” і проголосувала за анексію Криму 2014 р. Ці особи Український інститут національної пам’яті вніс до списку постатей, які підлягають декомунізації. Проте у Львові цього ніби не чули.

 

Вже втретє голова фракції Української Галицької партії Тарас Чолій звернувся до міського голови Андрія Садового з вимогою таки виконати у Львові вимоги закону, який набув чинності понад два роки тому. Ухвалити відповідні рішення депутат вимагає у міського голови протягом 2 тижнів. Інакше обіцяє звернутися до суду з позовом про його бездіяльність», – ідеться в повідомленні.

27.04.2017