Валерій Веремчук закликав депутатів не виділяти гроші на будівництво візит-центру в "Шевченківському гаю".

 

Сьогодні, 27 квітня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Валерій Веремчук звернувся до колег щодо реконструкції експонатів «Шевченківського гаю» та будівництва на його території візит-центру, пише 032.ua.

 

За словами Валерія Веремчука, стан хатин, церков і школи у «Шевченківському гаю» є ганебним.

 

«Ця школа – це чи не єдина історична цінність, яка датована ще 18 століттям. На сьогоднішній день там все валиться і гниє, а дирекція замість реконструювати пам’ятки архітектури, хоче збудувати в гаю скляний бетонний візит-центр», – зазначив депутат.

 

Валерій Веремчук нагадав, що минулого місяця на реконструкцію хатин Шевченківського гаю виділили додатково 2 млн грн, але на будівництво візит-центру потрібно близько 24 млн грн.

 

«Тож скажіть, що наразі для музею важливіше: врятувати ті цінні пам’ятки архітектури чи збудувати скляний бетонний візит-центр? Ми нічого не маємо проти будівництва, це європейська практика, але це не на часі. Це потрібно враховувати», – додав він, закликавши депутатів не виділяти коштів на це будівництво.

 

Учора ж Валерій Веремчук написв на своїй сторінці у мережі Facebook, що міськрада вже почала шукати підрядника для будівництва через систему закупівель Prozorro.

27.04.2017