У «Львівській політехніці» вперше в Україні почнуть вивчати штучний інтелект.


 

У національному університеті «Львівська політехніка» за ініціативи Львівського ІТ-кластеру запровадять нову навчальну програму з вивчення системи штучного інтелекту. Вже з вересня 2017 року студенти зможуть обрати цю навчальну бакалаврську спеціалізацію в рамках спеціальності «Комп'ютерні науки», передає ТСН.


 

За словами співзасновника програми, викладача «Львівської політехніки» та керівника освітнього напрямку ІТ-кластеру Зеновія Вереса, зараз є ідеальні умови, щоби створити таку програму в Україні.


 

«Є великий попит на знавців штучного інтелекту, це буде найбільш затребуваний напрямок протягом найближчих років. За чотири роки навчання "Львівська політехніка" випустить перших випускників цієї програми, які відразу почнуть працювати в галузі. Таким чином ми наблизимо Україну до світових лідерів», – розповів він.


 

Штучний інтелект – це розділ комп'ютерної науки, де комп'ютер навчають думати за принципом людського мозку, тобто мислити, розпізнавати та самонавчатися. До найвідоміших розробок у сфері штучного інтелекту належать автомобілі з автопілотом (Tesla), системи перекладу мови в реальному часі (Google Translate), розпізнавання облич і мови (Skype Translate) тощо.


 

Наразі сферу штучного інтелекту вважають найперспективнішою і ще до кінця не вивченою. Найбільші індустріальні гіганти інтенсивно працюють над розробленням штучного інтелекту, залучаючи провідних науковців.


 

Наголошується, що навчальний план для програми «штучний інтелект» розробляла робоча група з 40 осіб, в яку ввійшли експерти львівських ІТ-компаній і викладачі «Львівської політехніки». Такий симбіоз практиків і теоретиків дасть студентам найкращий результат, вважають учасники групи.

26.04.2017