Становище на фронті загострилося, минулої доби – троє загиблих.


 

Становище в районі проведення АТО загострилося. За минулу добу проросійські екстремістські угруповання 65 разів обстріляли позиції Збройних сил України – троє українських захисників загинули, ще четверо отримали поранення.


 

Про це йдеться у повідомленні штабу АТО.


 

На Донецькому напрямі вогнем мінометів калібру 120 мм, озброєнням БТР, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог накривав наші опорні пункти поблизу Пісків. 120-міліметрові міномети бойовики застосували в районі Опитного та Луганського. По захисниках Авдіївки та Кам’янки били з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. По оборонцях шахти "Бутівка" відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм. З озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів противник гатив по наших воїнах в районі Троїцького та Зайцевого, а позиції під Новгородським обстріляв з кулеметів та зенітної установки ЗУ-23-2. Озброєння БМП ворог застосував поруч Верхньоторецького. Поблизу Авдіївки та Новгородського активно діяли снайпери противника.


 

На Приморському напрямі з 120-міліметрових мінометів та автоматичних гранатометів ворог вів вогонь по наших позиціях під Новотроїцьким. Морських піхотинців неподалік Водяного та Гнутового накрили вогнем мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а проти захисників Мар’їнки застосували 82-міліметрові міномети. По опорних пунктах у районі Красногорівки били з гранатометів і кулеметів великих калібрів, а біля Широкиного та Павлополя – з гранатометів та стрілецької зброї. Проти морських піхотинців під Водяним та Широкиним ворог застосував також озброєння БМП. Під Новотроїцьким активність проявляли ворожі снайпери.


 

На Луганському напрямі вогнем артилерійських систем калібру 122 мм, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БТР та протитанкових гранатометів підрозділи російсько-окупаційних військ накривали наші опорні пункти поблизу Новоолександрівки. Міномети калібру 82 мм противник застосував у районі населеного пункту Жовте, а з гранатометів різних систем обстріляв наші позиції поблизу Кримського та Попасної. З великокаліберних кулеметів та озброєння БТР ворог гатив по захисниках Новозванівки.


 

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь", – зазначає штаб.


 

26.04.2017