Прем'єр Ізраїлю відмовився зустрітися з міністром закордонних справ Німеччини.

Причиною відмови став намір німецького політика провести перемовини з представниками лівих правозахисних організацій Ізраїлю.

 

                                                    Зіґмар Ґабріель

 

Зустріч прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу з главою німецького зовнішньополітичного відомства Зіґмаром Ґабріелем (Sigmar Gabriel) була запланована на вівторок, 25 квітня, в Єрусалимі. Напередодні глава ізраїльського уряду дав зрозуміти, що він негативно ставиться до бажання німецького міністра зустрітися з представниками ізраїльського громадянського суспільства, котрі виступають проти подальшого будівництва єврейських поселень на окупованих палестинських територіях.

 

Як повідомила німецька газета Bild, Нетаньягу поставив Ґабріеля перед вибором: зустрічатися з правозахисниками або з ним. Ґабріель все ж не відмовився від зустрічей з представниками громадських організацій.

 

Керівник німецького МЗС, своєю чергою, намагався пояснити, що зустріч із тими, хто критикує дії уряду, – це «абсолютно нормальна практика». «Ми проводимо такі заходи протягом багатьох років у багатьох країнах», – зазначив Ґабріель. Він додав, що скасування зустрічі з Беньяміном Нетаньягу не стане катастрофою і не змінить його ставлення до Ізраїлю.

 

Дискусія Зіґмара Ґабріеля з представниками ізраїльського громадянського суспільства пройде в Єрусалимі у вівторок ввечері. У заході візьмуть участь ліві об'єднання, зокрема організація колишніх військовиків Breaking the Silence (Порушуючи мовчання), що критично ставиться до політики поселень ізраїльського уряду, і НКО B'Tselem , яка піклується про дотримання прав палестинців.

25.04.2017