У місті вчитимуть військових поліцейських.

 

У новоствореному навчальному центрі Військової служби правопорядку у Львові відбулася урочиста церемонія відкриття курсу «Застосування сили», повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

 

Тут вчитимуть військових поліцейських. Зараз, як повідомляв Z, литовські та канадські військові вчать українських охороняти важливих людей та об’єкти.

 

«За два роки нашої співпраці реалізовано чимало вдалих задумів, а головне – створено цей навчальний центр і підготовлено кадровий ресурс, який стане фундаментом нового спеціального правоохоронного органу з підтримання правопорядку в Збройних силах України – Військової поліції. Наразі проект Закону України "Про Військову поліцію України" проходить процедури міжвідомчого погодження», – зазначив заступник начальника Головного управління Військової служби правопорядку ЗС України полковник Василь Максименко.

 

Також він розповів, що певна кількість слухачів, які отримають нові знання та навички в межах цього курсу, залишаться інструкторами в навчальному центрі, а решта посядуть штатні посади в структурних підрозділах служби.

 

Навчальну програму курсу було розроблено спільними зусиллями експертів Військової поліції та Департаменту розробки методично-навчальних планів збройних сил Канади та представників Військової служби правопорядку Збройних сил України.

25.04.2017