Волонтери з чиновниками розробляють законопроект про оформлення автомобілів для потреб АТО.

 

До 10 травня 2017 року учасники волонтерських організацій спільно із департаментом соцзахисту Львівської ОДА напрацюють пропозиції щодо законопроекту, що стосується оформлення машин для потреб АТО, інформує прес-служба Львівської ОДА.

 

Як зазначила директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк, у Верховній Раді вже невдовзі розглядатимуть законопроект, який законодавчо закріпить норму, що автівки, котрі ввезли для потреб військових у АТО, є гуманітарною допомогою.

 

Втім, волонтери, які переважно привозять машини для військових із-за кордону, запевняють – законопроект можна удосконалити. Так, у ньому вказано, що гуманітарною допомогою визнають машини, виготовлені не пізніше 1 січня 2017 року. Однак, за словами Наталії Кузяк, ще на початку АТО в 2014 році на схід країни військовим відправляли з-за кордону різноманітні автівки, тож, зокрема, у цьому пункті закону пропонуватимуть зміни.

 

За словами голови Львівської організації всеукраїнської спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України» Степана Біласа, до нього неодноразово зверталися військові з проблемами, що стосуються автомобілів, ввезених на територію України. Зокрема, деякі автомобілі пошкоджені або ж втрачені, тож перетнути кордон, як того вимагає закон зараз, неможливо. А отже, за порушення закону передбачений штраф у розмірі 8 тис. грн.

24.04.2017