Кремлівські гакери зламали сайт міністерства оборони Данії.

З’ясувалося, що два роки вони користувалися дірками в безпеці електронних скриньок співробітників данського військового відомства.

 

                                                  Клаус Йорт Фредеріксен

 

Російські гакери зламали поштові скриньки офіцерів, які працюють у міноборони Данії, ще в 2015-му і 2016 роках. Про це йдеться в доповіді данських спецслужб, яку цитує місцева газета Berlingske. Річ у тому, що мейли співробітників військового відомства не мали належного ступеня захисту.

 

«Цей злам точно контролювався з єдиного центру. Це не дрібні гакерські групи, котрі скоюють злами заради розваги. Це пов'язано з розвідкою або центральним владним органом російського режиму», – заявив виданню міністр оборони Данії Клаус Йорт Фредеріксен (Claus Hjort Frederiksen) після ознайомлення з доповіддю. Він запевнив, що на даний час «дірки» в системах електронної безпеки відомства залатані.

 

У газеті наводяться дані, що гакерська група, яка стоїть за атаками на Міноборони Данії, – це підконтрольна російській владі група Fancy Bear. Саме її звинувачують у зламі серверів Демократичної партії під час передвиборної кампанії в США.

 

«Інформація, витягнута з поштових скриньок, може слугувати цілям вербування, шантажу або подальших розвідувальних дій», – цитує газета доповідь спецслужб.

24.04.2017