Порошенко відбув розмову з Тіллерсоном.

 

Президент України Петро Порошенко відбув телефонну розмову з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

 

Порошенко висловив співчуття рідним та близьким американського представника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, загиблого внаслідок сьогоднішнього підриву патруля на окупованій території, а також засудив усі форми постійного перешкоджання бойовиками роботі СММ ОБСЄ, інформує прес-служба АП.

 

Президент запропонував активізувати розгляд питання про розміщення на Донбасі міжнародного миротворчого контингенту під егідою ООН.

 

Співрозмовники обговорили підсумки телефонної розмови у "нормандському форматі", що відбулася 18 квітня, та результати американсько-російських переговорів у Москві 12 квітня.

 

Петро Порошенко висловив вдячність за тверду та непохитну позицію США на підтримку нашої держави на засадах принципу "нічого про Україну без України".

 

Сторони висловили занепокоєння у зв'язку з небезпечним розвитком ситуації на Донбасі й відзначили важливість виконання Росією мінських домовленостей, передусім їх безпекових елементів.

 

Голова держави закликав до збереження єдиного міжнародного фронту в політиці санкцій щодо Російської Федерації до повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

 

24.04.2017