Перемога Макрона позитивно вплинула на європейську валюту.

Курс євро зріс після оголошення екзит-полів першого туру президентських виборів у Франції.

 

 

У понеділок зранку, 24 квітня, щойно відкрилися біржі в Азії, курс єдиної європейської валюти підскочив зразу на два відсоткових пункти щодо долара. Настільки високим курс євро не був з десятого листопада минулого року, відразу ж після американських президентських виборів.

 

Курс євро щодо єни піднявся на три відсотки. Водночас курс єни впав на один відсоток щодо долара – повідомила інформаційна аґенція Bloomberg.

 

«Якщо результати підрахунку голосів виявляться такими ж, як і екзит-полів, то інвестори будуть задоволені, що центристський кандидат пройшов до другого туру. На даний момент, судячи з усього, складається ситуація, що Макрон стане наступним президентом Франції. Це підвищить інтерес інвесторів до французького і європейського ринків», – прокоментував ситуацію на валютних ринках економічний експерт Дін Тернер з UBS Wealth Management.

 

«Тепер всі очікують, що по-центристськи налаштовані виборці підтримають Макрона і не допустять президентства Ле Пен. Тобто це буде проєвропейський вибір, який підвищить готовність інвесторів іти на ризик», – висловив переконання начальник відділу ставок Rabobank Річард Макґуайр.

 

«Макрон заспокоїть ринки, оскільки він обіцяє знизити податки на доходи корпорацій і зменшити адміністративний тиск на бізнес. Він обіцяє спадковість», – коментує ситуацію керівник фінансово-дослідницької компанії Opimas в Парижі Октавіо Маренціо.

 

«По-перше, Макрон політично стабільний центристський кандидат, на кшталт французького Обами. Його вважають надійним. По-друге, його перемога зміцнює майбутнє ЄУ і євро, а Марін Ле Пен хоче знищити і те й інше», – пояснила економічна експертка лондонської фірми City Index Кетлін Брукс.

 

Згідно з результатами підрахунку 93 відсотків виборчих бюлетенів, Емманюель Макрон здобув підтримку 23,9 відсотка виборців. За його головну конкурентку, голову ультраправого «Національного фронту» Марін Ле Пен проголосувало 21,4 відсотка французів, котрі прийшли на виборчі дільниці.

 

Другий тур виборів президента Франції призначено на сьоме травня.

24.04.2017