Офіційний Київ закликав Росію припинити залякування спостерігачів ОБСЄ.

 

Президент України Петро Порошенко закликав розслідувати обставини вибуху в селі Пришиб, внаслідок котрого загинув спостерігач ОБСЄ, а ще двоє отримали поранення.

 

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Цей злочин має бути розслідуваний, а винні обов'язково покарані. Доручив міністрові закордонних справ бути в постійній координації з ОБСЄ", – наголосив Президент.

 

"Українська сторона засуджує усі форми постійного перешкоджання бойовиками роботі СММ ОБСЄ. Її безпека і свобода дій мають бути гарантовані", – закликав голова держави.

 

Міністерство закордонних справ у своєму офіційному коментарі поклало відповідальність за трагедію на Росію.

 

"Розглядаємо серйозний інцидент, що стався на території контрольованій підтримуваними Росією незаконними збройними формуваннями як підтвердження спроб Москви та її маріонеток залякати спостерігачів ОБСЄ, звести нанівець зусилля України та СММ щодо стабілізації ситуації на лінії розмежування", – йдеться у заяві.

 

"Закликаємо Росію виконувати свої зобов’язання в рамках мінських домовленостей та вжити всіх невідкладних заходів з тим, щоб негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ, а також гарантувати повну їх безпеку та безперешкодний доступ СММ до всієї окупованої території ОРДЛО, включно до тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону", – зазначили у МЗС.

 

У міністерстві запевнили, що українська сторона зробить все можливе з метою забезпечення невідкладного, всебічного та неупередженого розслідування злочину з метою притягнення винних до відповідальності.

 

24.04.2017