На контрольованій бойовиками території підірвався спостерігач ОБСЄ.

 

23 квітня неподалік села Пришиб, що перебуває під контролем бойовиків руху "ЛНР", унаслідок вибуху автомобіля загинув один представник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а ще двоє зазнали поранень.

 

Про це йдеться у офіційному повідомленні на сайті ОБСЄ.

 

Патруль місії у складі шістьох співробітників на двох броньованих автомобілях прямував дорогою другорядного значення, котрою спостерігачі СММ уже користувалися раніше. Об 11:17 один із автомобілів патруля – той, що їхав позаду – зазнав істотних ушкоджень унаслідок вибуху. Згідно з попереднім висновком ОБСЄ, вибух трапився після контакту з міною.

 

Загиблий був фельдшером. Двох поранених спостерігачів – чоловіка та жінку – евакуювали в лікарню до Луганська. Троє вцілілих спостерігачів повернулися на базу місії, розташовану в місті Кадіївка (колишній Стаханов), що контролюється бойовиками руху "ЛНР".

 

"Жодних знаків, котрі попереджали б про мінну небезпеку, вздовж дороги не було", – зазначає місія.

 

"Тристороння контактна група й інші підписанти меморандуму від 19 вересня 2014 року заборонили встановлення мінно-вибухових інженерних загороджень і передбачили зобов'язання на вилучення всіх раніше встановлених", – наголосили у ОБСЄ.

 

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг повідомив на брифінґу, що внаслідок підриву автомобіля загинув громадянин Сполучених Штатів Америки, а двоє поранених – громадяни Німеччини і Чехії, передає "Укрінформ".

 

24.04.2017