Завтра розпочнеться найбільший пластовий фестиваль України.

 

Завтра, 22 квітня, у виставковому центрі «Південий-EXPO» у Львові розпочнеться дводенний фестиваль дитячої та юнацької творчості «День пластуна». Понад 2,5 тис. пластунів зі всієї України приїдуть до Львова, щоби взяти участь у мистецьких змаганнях, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

На фестиваль до Львова приїдуть 103 команди з усієї країни, а найвіддаленішим з представлених осередків буде харківський, що зараз активно відроджується.

 

Усього на «Дні пластуна» буде 13 конкурсів, найбільший з яких – театральний, де беруть участь 79 команд і близько 1300 акторів. У програмі фестивалю – театральні вистави, конкурс акустичної пісні, виставка інсталяцій, кібер-турнір, змагання фотографів, стенд-ап шоу, а також конкурс «Міс та містер Дня пластуна».

 

«Фестиваль триває з 1992 року. Молоді хлопці й дівчата взяли і зробили цей захід – впродовж понад 20-ти років до Львова з’їжджається дуже багато гостей. Торік ми мали 2530 учасників і гостей на "Погулянці", а цього року переносимо фестиваль на "Південний-EXPO"», – розповів заступник головного організатора фестивалю Ярема Дух.

 

Кожен «День пластуна» має власне гасло, цього року – «Ти не ти, коли не ти».

 

«Щороку намагаємося мотивувати пластову молодь та бути в тренді. Тому цьогорічним гаслом хочемо донести, що не варто копіювати когось відомого, бути таким, як усі, а лишатися кимось унікальним. З іншого боку – нас надихнув інтернет-персонаж "Гусь" на те, щоб брати приклад з нього. Цей персонаж щодня розповідає розумні фрази, одна з яких – "ти не ти, коли не ти". Це і є основною темою всіх конкурсів», – каже Ярема Дух.

 

Оргкомітет «Дня пластуна» запрошує львів’ян, гостей міста та представників ЗМІ відвідати фестиваль, що триватиме у суботу та неділю з ранку до вечора.

21.04.2017