МінАПК: Похолодання не матиме значного впливу на врожай.

 

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України передбачають, що значне похолодання в Україні не матиме суттєвого впливу на урожай озимих і ярих культур. Водночас є загрози для багаторічних насаджень, котрі у фазі цвітіння стають найбільш вразливими. Зокрема, йдеться про цвітіння кісточкових – абрикосів, вишень, черешень, персиків.

 

Про це заявив директор департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики Володимир Топчій, інформує прес-служба відомства.

 

"Негативні дії погодних умов, які могли б суттєво вплинути на потенціал урожаю сільгоспкультур, ще не фіксувалися. Значне зниження температури на території України несе загрози для плодових дерев з квітучими суцвіттями і тими, які перебувають на початкових фазах формування плодів", – розповів Топчій.

 

Зі слів чиновника, після покращення погодних умовах слід провести ретельний огляд посівів культур і багаторічних насаджень й визначити обсяги можливих втрат.

 

Водночас Топчій зазначив, що дощі, котрі пройшли на більшій території України, можуть поліпшити врожайність. "Слід зазначити, що для окремих регіонів, таких як південні та східні, опади позитивно впливають на стан культур, адже відбулося значне збільшення вологи в ґрунті", – додав експерт.

 

21.04.2017