Німецького наці засуджено до в'язниці за нацистське татуювання.

 

У четвер, 20 квітня, Вищий земельний суд у Бранденбурзі-на-Гафелі схвалив винесене в листопаді минулого року рішення земельного суду в Нойруппіні у справі 28-річного правого екстреміста Марселя Цеха (Marcel Zech).

 

 

Вирок передбачає, що Марселю Цеху доведеться просидіти вісім місяців у в’язниці – повідомило німецьке видання Hamburger Morgenpost. Він є не рядовим громадянином Німеччини, а депутатом округу Барнім від право-радикальної Націонал-демократичної партії Німеччини (НДПН).

 

«Демонстрація татуювання в громадському місці протягом двох годин є однозначним висловлюванням думки і є розпалюванням міжнаціональної ворожнечі», – заявила прес-секретарка Вищого земельного суду в Бранденбурзі-на-Гафелі Юдіт Янік (Judith Janik).

 

У листопаді 2015 року Марсель Цех з'явився в басейні міста Оранієнбурга з нацистським татуюванням на спині – силуетом концтабору Освенцім і написом Jedem das Seine («Кожному своє»), який можна прочитати на воротах концентраційного табору Бухенвальд. Один з відвідувачів басейну сфотографував татуювання і розмістив фото в соцмережах.

 

У грудні 2015 року суд першої інстанції в Оранієнбурзі засудив Цеха до шести місяців в'язниці. Зголом вирок було замінено на три роки умовного ув'язнення. У листопаді 2016 року земельний суд в Нойруппіні призначив покарання у вигляді восьми місяців позбавлення волі за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Сам Цех в 2016-му заявив про намір видалити татуювання.

20.04.2017