Наразі офіційно підтверджено загибель двох українців у трагедії корабля.

 

Департамент консульської служби МЗС України повідомив, що серед трьох знайдених загиблих членів екіпажу суховантажного судна "Герої Арсеналу", котре затонуло напередодні у Керченській протоці, двоє були українцями.

 

Про це йдеться у повідомленні служби на Facebook.

 

"За результатами рятувально-пошукових робіт членів екіпажу судна “Герої Арсеналу” станом на 20.04.17 знайдено чотирьох осіб, троє з яких – загиблі, один – врятований. За попередньою інформацією, двоє загиблих були громадянами України. Врятований член екіпажу – громадянин України", – повідомили у консульському департаменті.

 

Стан здоров'я моряка задовільний.

 

Співробітники генерального консульства України в Ростові-на-Дону забезпечили перевезення врятованого українця до консульської установи, надали необхідну допомогу й оформили документи на повернення до України.

 

У середу вранці в Чорному морі неподалік Керченської протоки затонуло суховантажне судно "Герої Арсеналу", що йшло з ростовського Азова до Туреччини під панамським прапором. Згідно з інформацією російських рятувальних служб, на борту перебувало 12 осіб: 9 українців, 2 росіян (зокрема й капітан), 1 грузин.

 

20.04.2017