Французька поліція запобігла масштабному теракту.

У Марселі затримано двох підозрюваних, котрі готували збройні напади на мирних мешканців на кшталт тих, які було скоєно в Парижі восени 2015 року.

 

 

Як заявив у вівторок, 18 квітня, міністр внутрішніх справ Франції Маттіас Фекль, підозрювані планували «теракт на французькій території». Затримані є громадянами Франції, котрі раніше вже відбували покарання у французькій в’язниці. На думку представників правоохоронних органів, обидва затриманих потрапили під вплив радикальних ідей саме тоді, коли перебували в ув'язненні.

 

 «Двох чоловіків 1987 і 1993 року народження було затримано вранці у вівторок в ході операції, яку провели співробітники Генеральної дирекції внутрішньої безпеки Франції (DGSI) і поліційного загону спеціального призначення RAID», – розповів міністр.

 

Маттіас Фекль повідомив, що в будинку, де відбулося затримання, проведено обшук. Поліція виявила вогнепальну зброю і матеріали для виготовлення вибухівки.

 

Затримання, як повідомляє видання Le Monde з покликом на джерела в поліції, відбулося в рамках відкритого в Парижі розслідування за фактом «створення злочинного терористичного угруповання». Джерело газети в поліції розповіло, що підозрюваних розшукували «з кінця попереднього тижня». Стало відомо також, що підозрювані були затримані завдяки інформації, яку французьким компетентним органам передали британські колеги.

 

Le Figaro повідомляє, що раніше в четвер, 13 квітня, фотографії цих людей були розіслані в штаби всіх кандидатів в президенти Франції. Цю інформацію газеті вже підтвердили в штабах Еммануеля Макрона, Марін Ле Пен і Франсуа Фійона. Експерти припускають, що таким чином терористи хотіли створити відчуття хаосу й незахищеності у французькому суспільстві напередодні президентських виборів, перший тур яких відбудеться наступної неділі, 23 квітня.

18.04.2017