«Я дедалі менше вірю, що Львів збудує сміттєпереробний завод», – Олег Синютка.

 

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка скептично оцінює можливість реалізації заявлених керівництвом Львова планів щодо спорудження заводу з переробки твердих побутових відходів, пише "Інтерфакс-Україна".

 

«Нам дуже хотілося б, щоб Львів побудував завод, але дедалі менше я в це вірю», – сказав Олег Синютка в інтерв'ю агентству.

 

«Завжди велике можуть зробити ті, хто зробив щось маленьке. А поки що є проблеми навіть у дрібницях», – сказав голова Львівської ОДА.

 

За словами Олега Синютки, у нього відбулася «дуже відверта розмова» з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон щодо проекту заводу з переробки відходів, який для Львова має розробити французька компанія «Еджіс».

 

«Мені дуже хотілося б, щоб це не були гроші, викинуті на вітер, а щоб це був хоча б якісний документ», – зазначив голова ОДА.

 

Як повідомляв Z, Львів і французька компанія підписали договір на розробку плану рекультивації звалища в Грибовичах і проекту нового комплексу з переробки відходів. Обрати ділянку для будівництва комплексу експерти мають до кінця квітня.

 

Нині ж під час апаратної наради Олег Синютка також розповів, як деякі перевізники сміття виконують свої обов’язки, пише "Справжня варта".

 

«Я хочу подякувати тим міським головам, які погодились на Великдень без обмежень приймати сміття зі Львова. Я висловлюю подяку міським головам Стрия, Червонограда, Буська і Новояворівська. Чесно кажучи, коли я прочитав інформацію про викидання сміття у Самбірському районі, то був шокований, адже логічно пояснити такі речі просто не можу. Маючи домовленості про прийом, перевізники просто викидали сміття у районі об’їзної міста Самбора», – сказав Олег Синютка.

 

«У суботу машина AVE-Львів із документами про вивіз сміття у Дніпро опинилась у Самбірському районі. Водій машини дуже дивно вибрав дорогу із Львова до Дніпра через об’їзну міста Самбора. Мабуть, це найкоротша дорога у Дніпро. Із відповідними документами про те, що сміття їде у Дніпро, водій вирішив вивантажити його у районі об’їзної районного центру», – розповів голова ОДА.

 

Він заявив, що таким чином йде відмивання грошей із міського бюджету.

 

«Виділяють гроші із міського бюджету на комунальне підприємство, далі уже – перевізнику, і замість того, щоби витрачати їх на пальне й інші витрати, водії висипають сміття в області – й таким чином гроші кладуться у кишені. Я розумію, що дехто винайшов схему, як переганяти міські гроші у готівку, декому у очах горять гривні чи долари… Натомість сміття вивантажується у лісосмугах», – зазначив Олег Синютка.

 

Голова ОДА дав доручення керівнику СБУ Львівщини та начальнику ГУ Національної поліції області відреагувати на цю ситуацію.

 

Олег Синютка додав, що місцеві мешканці у Самбірському районі хотіли вчинити самосуд над водієм львівської фури, і тільки завдяки роботі керівництва району цього вдалось уникнути.

 

 

18.04.2017