За два тижні стане відомо, де збудують сміттєпереробний завод.

 

До кінця квітня французька компанія «Еджіс» обере ділянку для львівського сміттєпереробного заводу, заявив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба ЛМР.

 

«Цього тижня компанія "Еджіс" оголосила про першочергові дії, які вона реалізує в рамках нашого спільного проекту вирішення проблеми ТПВ у Львові за підтримки уряду Франції. Зокрема, вже за два тижні французи дадуть план невідкладних протиаварійних робіт на Грибовицькому полігоні. Після швидкої адаптації проекту до українських норм ми зможемо негайно приступити до робіт», – зазначив він.

 

«До кінця квітня французькі експерти завершать аналіз всіх можливих ділянок для будівництва нового сміттєпереробного заводу та визначать конкретне та найбільш оптимальне місце для його спорудження. Паралельно проектанти "Еджісу" спільно з українськими фахівцями фіналізують роботу над технічними характеристиками заводу. Після визначення конкретного місця розпочнеться розробка проектних рішень з прив’язкою до території. І фінальним кроком стане розробка документів для оголошення міжнародного тендеру на будівництво першого в Україні заводу з глибинної переробки сміття», – розповів Андій Садовий.

07.04.2017