Порошенко відбув переговори з лідерами "нормандської четвірки".

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову в "нормандському" форматі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Росії Володимиром Путіним.

 

Як ідеться у спільному прес-релізі, поширеному також і Адміністрацією президента Украни, лідери країн "нормандського формату" підтвердили відданість імплементації мінських домовленостей у частині як безпекових, так і політичних аспектів врегулювання.

 

Співрозмовники привітали домовленість про відновлення режиму припинення вогню з нагоди Великодня, як було погоджено під час засідання тристоронньої контактної групи 29 березня, і наголосили на важливості суворого дотримання зазначеного режиму.

 

Лідери закликали інтенсифікувати зусилля задля звільнення й обміну затриманих за принципом "всіх на всіх". Вони засудили погрози спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

 

Співрозмовники подякували президентові Франції Франсуа Олланду за його зусилля в рамках "нормандського формату" та висловили сподівання, що цей формат продовжить роботу після президентських виборів у Франції.

 

18.04.2017