ЦРУ закинуло сайту Wikileaks зв’язки з Росією.

Із відповідною заявою виступив директор Центрального розвідувального управління США Майк Помпео.

 

 

«WikiLeaks є недержавною ворожою до США розвідувальною службою, діяльність якої часто скеровують такі державні актори, як Росія», – зазначив Майк Помпео під час свого першого публічного виступу в ролі директора розвідувального відомства.

 

Шеф ЦРУ послався на січневий звіт американської розвідки, в якому сказано, що Головне управління Генштабу ЗС Росії використовувало WikiLeaks для поширення вкрадених кремлівськими гакерами документів і листів Демократичної партії, розраховуючи вплинути на результати виборів у США на користь кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

 

На думку Помпео, творець сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж і його колеги тільки «"вдають зі себе хрестоносців", а насправді допомагають ворогам США, наприклад Росії, і спілкуються з диктаторами».

 

«WikiLeaks діє як ворожа розвідувальна служба і веде перемовини як ворожа розвідувальна служба. Вона заохочує своїх прихильників подаватися на роботу в ЦРУ для отримання розвідданих. І в переважній більшості випадків зосереджується на Сполучених Штатах, намагаючись отримати підтримку від антидемократичних держав і організацій», – цитує слова Помпео видання The Washington Post.

 

У той же час видання нагадує, що до своєї перемоги на президентських виборах Дональд Трамп хвалив Джуліана Ассанжа за оприлюднену WikiLeaks інформацію. А сам чинний керівник американської розвідки під час передвиборної кампанії опублікував у мережі мікроблогів Twitter повідомлення з критикою Демократичної партії, в якому помістив посилання на сайт WikiLeaks. Щоправда, тоді Помпео був не директором ЦРУ, а депутатом Палати представників Конгресу США від Республіканської партії.

14.04.2017