MI-6 володіє інформацією про зв'язки штабу Дональда Трампа з Кремлем.

 

Про це повідомив телеканал CNN із покликом на власні джерела.

 

 

Щобільше, як подав американський телеканал, розвідслужби не лише Великої Британії, а й низки інших європейських країн перехоплювали контакти членів передвиборного штабу президента США Дональда Трампа з як офіційними, так і приватними особами з Росії. Ця інформація була передана американським колегам.

 

При цьому співрозмовники телеканалу CNN стверджують, що розвідка не вела цілеспрямованого спостереження за командою Трампа, а дані про зв'язки з Росією були отримані «випадково в ході рутинної стеження» за російськими громадянами, відомими західним розвідувальним службам.

 

Раніше того ж дня британська газета The Guardian з посиланням на свої джерела повідомила, що британська спецслужба Центр урядового зв'язку (GCHQ) була першою, хто отримав інформацію про контакти між людьми, пов'язаними з Трампом, і особами, яких Велика Британія вважає дійсними або ймовірними російськими аґентами.

 

Ці підозрілі зв'язки відстежували з кінця 2015-го до літа 2016 року. Протягом цього періоду такі факти контактів вдалося перехопити не тільки британській, а й, за різними даними, німецькій, естонській, польській, австрійській, нідерландській і французькій розвідкам.

 

Нагадаємо, що раніше Білий дім, посилаючись на інформацію телеканалу Fox News, звинуватив британську розвідку в тому, що та здійснювала прослуховування Трампа на прохання колишнього президента США Барака Обами. Ці заяви спростували британська влада і навіть Центр урядового зв'язку Великої Британії, який зазвичай не коментує своєї діяльності.

14.04.2017