НАБУ затримало екс-заступника директора Держзовнішінформу.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали екс-заступника директора державного підприємства "Держзовнішінформ" за підозрою у заволодінні державними коштами.

 

Згідно з версією слідства, між травнем 2013 року і лютим 2014-го колишній заступник за попередньою змовою з екс-директором ДП здійснили безпідставне перерахування 9,87 млн грн від "Держзовнішінформу" на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності.

 

Розслідування встановило, що зазначені приватні підприємства фактично не надавали жодних послуг, а укладання договорів та підписання інших документів робилося лише з метою прикриття злочинної діяльності, інформує прес-служба НАБУ.

 

Дії посадовця попадають під ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") та ч.2 ст.366 ("Службове підроблення") Кримінального кодексу.

 

Наразі затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Також встановлюють місцезнаходження екс-директора держпідприємства. Триває перевірка на причетність до вчинених кримінальних правопорушень інших службових осіб. Розслідування у кримінальному провадженні розпочалося у грудні 2015 року.

 

Згідно з інформацію з офіційного сайту ДП "Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків", "Держзовнішінформ" – провідний інформаційно-аналітичний та експертний центр України у сфері зовнішньої торгівлі, створений на підставі указу Президента в 1996 році. Підприємство надає спектр інформаційних, аналітичних, дослідницьких та експертних послуг: експертизу зовнішньоекономічних контрактів, дослідження внутрішніх і зовнішніх товарних ринків, консультування з питань комерційної діяльності та управління.

 

12.04.2017