Посадовців Старосамбірського лісгоспу звинувачують у привласненні ₴270 тис.

 

Посадовцям одного з комунальних підприємств лісової галузі на Львівщині оголосили про підозру у привласненні 268 тис. грн з бюджету підприємства.

 

Про це повідомила речниця Департаменту захисту економіки Національної поліції України Наталя Калиновська, інформує ZAXID.NET.

 

"Директор одного з комунальних підприємств лісової галузі на Львівщині разом з головним бухгалтером та інженером, який також виконував обов’язки касира, взяли з каси підприємства 560 тис. грн. Згодом вони відзвітували про використання майже 300 тис. грн з цієї суми. Однак не змогли пояснити, на що витратили решту 268 тис. грн і не повернули цієї суми", – розповіла Калиновська.

 

За цим фактом триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах"). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю впродовж трьох років.

 

Зі слів Калиновської, причетним оголошено про підозру. У поліції продовжують розслідування інших можливих епізодів справи.

 

Як повідомив виданню директор обласного лісогосподарського підприємства "Галсільліс" Володимир Мельник, йдеться про посадовців Старосамбірського лісгоспу. "Колишнього директора звати Степан Куць, а прізвища бухгалтера та інженера я не пригадую", – повідомив Володимир Мельник.

 

12.04.2017