Суд примусив переселенця повернути бюджету ₴31 тис.

 

Сокальська районна державна адміністрація відсудила у переселенця з окупованих територій 31,2 тис. грн, які той незаконно отримував упродовж 2014–2016 років.

 

Про це повідомляє видання Zaxid.net, покликаючись на рішення Сокальського райсуду від 3 квітня.

 

Суд задовольнив позов райдержадміністрації, зобов'язавши переселенця повернути виплачену грошову допомогу. В управлінні соцзахисту Сокальської РДА заявили, що чоловік незаконно отримував допомогу, оскільки не повідомив, що має будинок поза зоною проведення АТО.

 

"Відповідачу зайво призначена та виплачена грошова допомога внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання, оскільки у нього з червня 2010 року у власності є житлове приміщення на території України, яка не є тимчасово окупованою, про наявність якого він не повідомив на момент призначення такої допомоги", – йдеться у постанові суду.

 

Позаяк сам переселенець відмовився повертати управлінню соцзахисту 31,2 тис. грн, то юристи райдержадміністрації звернулися до суду. Уже під час розгляду цієї справи у суді переселенець повернув управлінню соцзахисту невелику частину отриманої допомоги (500 грн). Сокальський райсуд зобов'язав його повернути всю суму, яку той отримав у 2014–2016 роках.

 

Зазначимо, що у постанові Кабміну, яка встановлює механізм виплати допомоги переселенцям, вказано, що вона не може бути призначена, якщо внутрішньо переміщена особа або її родичі мають будь-яке житло поза окупованими територіями або поза зоною АТО.

 

11.04.2017