На півночі Франції дотла згорів табір біженців.

 

Це стало наслідком масової бійки між курдськими й афганськими мігрантами.

 

 

За даними місцевої влади, у таборі біженців, який розташовано в комуні Ґранд-Сент (Grande-Synthe) неподалік від Дюнкерка, під час сутичок із використанням холодної зброї в ніч на вівторок, 11 квітня, було поранено шістьох осіб. Ще мінімум 10 людей постраждали внаслідок пожежі.

 

Бійці спецпідрозділу поліції CRS намагалися взяти ситуацію під контроль під час заворушень, повідомляє кореспондент видання Le Monde. Міґранти ж, своєю чергою, закидали правоохоронців камінням.

 

Приблизно 300 дерев'яних будівель табору згоріли дощенту. Вогонь було видно на відстані кількох кілометрів. Близько 1500 мешканців табору евакуйовані. Вони будуть поселені в тимчасових помешканнях.

 

Міністр внутрішніх справ Франції Брюно Ле Ру ще в середині березня оголосив про намір якомога швидше ліквідувати табір біженців у Ґранд-Сенті. Він назвав ситуацію в таборі такою, що не витримує критики, з огляду на бійки між його мешканцями.

 

Ситуація загострилася після того, як у жовтні 2016 року було знесено нелегальний табір мігрантів у Кале, який отримав назву «французькі джунглі». Тисячі людей з нього були розподілені по всій Франції.

11.04.2017