G7 висловила підтримку Уляні Супрун у проведенні медичної реформи.

 

Посли країн "Великої сімки" висловили підтримку планові медичної реформи, який запропонувала виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

Про це йдеться у спільній заяві G7, опублікованій на офіційній сторінці посольства Італії.

 

"Ми віримо, що прийняття цього плану, котрий передбачає державні гарантії для фінансування страхових медичних послуг і медикаментів через Національну службу здоров’я України, буде показником, що Україна є готовою та рішучою для руху до цих важливих реформ – як у медицині, так і антикорупції – для блага власних громадян", – йдеться у заяві.

 

Дипломати зазначають, що пропоноване законодавство дозволить українцям отримати якісніші послуги від системи державної медицини, а також сприятиме відновленню довіри до сфери охорони здоров’я. "Нинішній команді вдалося досягнути значного прогресу в справі налагодження системи управління. Підзвітність та публічний нагляд спричинили до зростання прозорості у діяльності відомства, втім багато роботи ще попереду", – наголошують посли.

 

"Велика сімка" висловлює сподівання, що команда Уляни Супрун надалі матиме можливість проводити реформу у сфері охорони здоров'я в Україні, зокрема зможе довести проект до ухвалення належного законодавства.

 

"Міністерство, а також усі причетні українські інституції мають нашу підтримку у цій складній справі", – йдеться у заяві.

 

10.04.2017