Громадська коаліція заявила про загрозу зриву конкурсу до НСТУ.

 

Коаліція за реформу Суспільного мовлення, до котрої входять журналісти, медіаексперти та громадські активісти, звернулася до Національної поліції із закликом не допустити заворушень або безладдя під час виборів голови ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України".

 

Про це йдеться у заяві коаліції, котру публікує видання "Детектор медіа".

 

Нагадаємо, обирати голову ПАТ "НСТУ" мають сьогодні на засіданні наглядової ради.

 

"Прозорість виборів та можливість вільного волевиявлення є надважливими для успішного завершення обрання голови. На жаль, дії деяких політичних сил останніми тижнями дають підстави для занепокоєння долею виборів та загрози зриву процесу голосування. Ми закликаємо представників політичних партій утриматися від популізму й втручання в процес виборів та засуджуємо політичний тиск у будь-якій формі", – йдеться у заяві.

 

Коаліція звернулася до Національної поліції з закликом не допустити заворушень або безладдя під час виборів.

 

Прихильники реформи звертають увагу на те, що наглядова рада ПАТ "НСТУ" складається з делеґованих членів від громадськості з різних сфер суспільного життя, а також представників депутатських фракцій і груп парламенту. "Її склад відповідає чинному законодавству і на сьогоднішній день є всі підстави вважати, що вибори очільника суспільного мовника мають відбутися за планом, прописаним у законі", – йдеться у заяві.

 

Звернення підписали, зокрема, Наталія Лигачова, Наталя Соколенко, Андрій Куликов, Андрій Шевченко, Катерина Горчинська, Анастасія Станко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Наталка Гуменюк, Дмитро Гнап, Сергій Лещенко, Денис Бігус, Лариса Денисенко, Ірина Славінська, Кирило Лукеренко, Тетяна Даниленко, Оксана Романюк, Наталя Седлецька, Михайло Ткач.

 

10.04.2017