Вашингтон скерував ударну групу ВМС США до Корейського півострова.

Очолює групу атомний авіаносець Carl Vinson, до її складу входять також крейсер і два есмінці, озброєні керованими ракетами.

 

 

Як повідомила інформаційна аґенція Reuters із покликом на офіційне джерело в Пентагоні, ударна група має намір дістатися до Корейського півострова від Сінгапуру. Хоча раніше планували, що американські кораблі попрямують до Австралії.

 

В американському військовому відомстві пояснили, що передислокація ескадри пов'язана зі стурбованістю США нарощуванням військового потенціалу КНДР. 

 

«Загрозою номер один у регіоні залишається Північна Корея через її нерозумну, безвідповідальну і дестабілізуючу ракетну програму, а також  прагнення здобути ядерну зброю», – заявив прес-секретар командування Тихоокеанського флоту США Девід Бенгем. Він назвав похід ударної групи «проявом передбачливості й постійної готовності».

 

Президент Дональд Трамп раніше заявив, що не дозволить Північній Кореї створити ракети, здатні досягти території США, і що Вашингтон, якщо буде потрібно, розв’яже цю проблему самостійно.

 

Нагадаємо, що останній запуск балістичної ракети Північна Корея здійснила 5 квітня. За даними Пентагону, цього дня відбулося невдале випробування балістичної ракети типу Scud на рідкому паливі. Ракета вийшла з-під контролю і пройшла тільки частину наміченої траєкторії.

 

USS  Carl Vinson належить до авіаносців класу Nimitz. Його довжина – близько 330 метрів, водотоннажність – 100 тисяч тонн. Він несе на борту всередньому 80 бойових літаків, у даному разі це ударні штурмовики F/A-18F Super Hornet і всепогодні літаки електронної розвідки E-2C Hawkeye. 

09.04.2017