Андрій Содомора став лауреатом премії «Глодоський скарб».

 

Письменник, есеїст, перекладач і літературознавець Андрій Содомора став лауреатом премії «Глодоський скарб». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив письменник Григорій Гусейнов.

 

«Прикметність цьогорічної церемонії нагородження "Глодоським скарбом" у тому, що вперше за свою 11-річну історію вона відбуватиметься у Львові – місті, особливо важливому для Андрія Содомори. І не тільки тому, що тут він прожив усе доросле життя, а й тому, що впродовж десятиліть творчо пізнавав місто, і саме Львів став матеріалом для універсалізації багатьох важливих та особливо близьких йому тем», – зазначено в повідомленні.

 

Вручення премії відбудеться 26 квітня о 15 год. у залі літературної експозиції Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка (вул. Івана Франка, 150/152).

 

Воно пройде у форматі лекції Андрія Содомори під назвою «Усмішка». Нового лауреата представлятимуть і вітатимуть фундатор премії Григорій Гусейнов, директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка, літературознавець, франкознавець і громадський діяч Богдан Тихолоз, член-кореспондент НАН України, професор Львівського національного університету Микола Ільницький, спеціальний гість із Києва – кінокритик, кінознавець і кіносценарист Сергій Тримбач, а також львівський музичний етногурт «Курбаси».

 

Модеруватиме захід літературознавець і есеїст Данило Ільницький.

 

Премія «Глодоський скарб» заснована в 2007 році, її фундатором є письменник Григорій Гусейнов. Вручають нагороду письменникам і діячам культури.

07.04.2017