Компанія «Еджіс» представить план рекультивації сміттєзвалища через півроку.

 

Сьогодні, 5 квітня, відбулася робоча зустріч міського голови Львова Андрія Садового із представниками французької компанії «Еджіс» щодо роботи міжнародних експертів у сфері поводження з ТПВ у Львові, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

«З часу підписання меморандуму компанія "Еджіс" мобілізує своїх експертів у Львові. Зокрема це експерти з Франції та з інших країн світу з питань переробки сміття та рекультивації полігону, які будуть працювати безпосередньо у Львові протягом шести місяців.

 

З одного боку ми почнемо працювати над розробкою комплексної стратегії переробки побутового твердого сміття у місті. І паралельно будемо працювати над проектом рекультивації сміттєзвалища у Грибровичах.

 

Наше завдання – використати досвід експертів як із Франції, так і з інших країн Європи для того, щоби знайти найкраще, найсучасніше, найоптимальніше рішення ситуації щодо такого складного за типом полігону в Грибовичах. Я переконаний, що це  стане прикладом для решти країни.

 

І попри те, що проект рекультивації існуючого сміттєзвалища є в пріоритеті, паралельно ми будемо працювати над аналізом технологій для побудови нового об’єкту для переробки відходів, розглядатимемо ділянки для розташування цього об’єкту.

 

Ми це будемо робити у співпраці з містом і відповідними зацікавленими сторонами. І все це будемо робити для того, щоби прийняти якомога оптимальніше рішення», – сказав Крістофер Раунд, проектний менеджер компанії «Еджіс».

 

Як повідомляв Z, меморандум порозуміння між Львівською міською радою та французькою компанією Egis був підписаний 17 березня. Раніше Андрій Садовий обіцяв представити потижневий план робіт, що їх виконуватиме французька компанія, проте так і не зробив цього.

05.04.2017