Жертвами газової атаки в Сирії стали 58 осіб.

 

Трагедія сталася в сирійській провінції Ідліб як наслідок повітряної атаки зі застосуванням отруйної речовини.

                                                             

 

Як повідомило у вівторок, 4 квітня, видання Focus Online з покликом на Сирійську наглядову раду з прав людини (SOHR), що базується у Великій Британії, у постраждалих спостерігаються симптоми задухи, втрата свідомості, нудота, що є ознаками газової атаки.

 

За даними спостерігачів, залишається нез’ясованим, яку саме отруйну речовину було використано під час газової атаки, відсутня також інформація про те, чиї саме літаки вчинили бомбардування – російських військово-космічних сил чи урядових військ Сирії.

 

Представники ООН в березні вже звинувачували сирійський уряд в застосуванні хлору під час боїв за Алеппо і в інших містах. У звіті комісії з розслідування при Раді з прав людини ООН згадано як мінімум про п'ять випадків застосування хлору урядовими військами Сирії з початку 2017 року.

 

Нагадаємо, що 2013 року під час повітряної атаки зі застосуванням отруйної речовини неподалік Дамаска загинули близько 1400 осіб. Сирійська опозиція і міжнародні спостерігачі звинуватили в атаці урядові війська президента Башара Асада. Незабаром після цього уряд Сирії погодився знищити всі запаси хімічної зброї, проте хлор не потрапив до цього списку, оскільки його застосовують також у цивільних цілях.

04.04.2017