Міністри оборони України та Канади підписали оборонну угоду.

 

Міністр оборони України Степан Полторак і міністр національної оборони Канади Харджит Саджжан підписали угоду про оборонну співпрацю.

 

Документ, офіційна назва котрого – "Домовленість про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади і ЗС Канади" – уклали під час візиту Полторака до Оттави (до речі, то перший візит міністра оборони України в Канаду за 25 років).

 

"Цей документ ще раз підтверджує, що наші країни та відомства є союзниками та партнерами. Підписання домовленості з Канадою – це фундамент дружби, і я хочу, щоби терміни дії документа не закінчувалися, щоби ми були дружні завжди", – прокоментував Степан Полторак.

 

Угода, зокрема, сприятиме налагодженню практичних контактів із представниками оборонної промисловості Канади й дозволить покращити забезпечення ЗСУ сучасною військовою технікою й озброєнням. "Ми усвідомлюємо, що подальше протистояння агресії РФ неможливе без переоснащення армії сучасними зразками зброї оборонного характеру та військової техніки. Українська сторона високо цінує допомогу, яку Канада спільно із союзниками надає ЗС України", – зазначив Полторак.

 

Натомість міністр національної оборони Канади Харджит Саджжан заявив: "Ця домовленість відображає нашу солідарність з народом України, забезпечує плідне співробітництво між нашими країнами і робить можливим надання Канадою військової та промислової підтримки Україні. Я вдячний Степанові Полтораку за те, що він відвідує мене в Оттаві, а українському народові – за ласку та гостинність, яка надається канадським військовим в Україні".

 

На своїй сторінці у twitter Харджит Саджжан також опублікував нотатку українською мовою: "Канада стоїть пліч-о-пліч з українським народом. Підписання Домовленості про оборонне співробітництво – ще один знак цієї солідарності".

 

04.04.2017