Щонайменше 10 осіб загинуло внаслідок вибухів у метро Санкт-Петербурга.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що розглядають три версії інциденту.

 

 

Як повідомило російське видання «Лента.Ру» з покликом на свої джерела в правоохоронних органах, прогриміли два вибухи на синій гілці петербурзького метро: один на станції «Технологический институт», інший на станції «Сенная площадь». Відомо, що принаймні одна з бомб була закладена у вагоні метро.

 

Йдеться про саморобні бомби потужністю 200-300 грамів у тротиловому еквіваленті. «Попередньо, вибухом серйозно пошкоджено по одному вагону на кожній станції», – повідомило виданню джерело в екстрених службах Санкт-Петербурга.

 

Повідомляють також, що на станції «Площадь Восстания» знайшли ще одну бомбу, яка не розірвалася. Її зараз знешкоджують.

 

Окрім десяти загиблих, російські ЗМІ повідомляють про півсотні поранених. У Санкт-Петербурзі через вибухи стався транспортний колапс. Закрито всі станції метрополітену.

 

Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним телезверненням перед росіянами. Він заявив, що розглядають три версії інциденту. «Мова йде не тільки про тероризм, а й побутову і кримінальну версію. Я вже розмовляв з керівниками спеціальних служб, з директором ФСБ. Правоохоронні органи і спеціальні служби працюють, зроблять усе для того, щоби виявити причини того, що сталося, дати повну оцінку тому, що сталося», – запевнив Путін. 

03.04.2017