Рекс Тіллерсон закликав НАТО до протидії Росії.

Виступаючи в п'ятницю, 31 березня, у Головній штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу в Брюсселі держсекретар США розкритикував військове вторгнення Росії на територію України. 

 

 

«НАТО необхідно обговорити свою позицію в Європі, зокрема на сході континенту у відповідь на агресію Росії в Україні й у інших регіонах», – зазначив Тіллерсон, виступаючи на зустрічі міністрів закордонних справ Північноатлантичного Альянсу.

 

«Першим у списку наших завдань повинна стояти перемога над угрупованням "Ісламська держава", яке є загрозою для всіх членів НАТО і партнерів блоку. Але одним із завдань Північноатлантичного Альянсу залишається протидія російській пропаганді й російській агресії», – наголосив Тіллерсон. За його словами, ця протидія має чинитися «як ненасильницькими, так й іноді і насильницькими методами» – повідомило видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

У бельгійській столиці голова зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів знову зажадав від партнерів Вашингтона по НАТО збільшити витрати на оборону. «Союзники, в яких ще немає конкретних планів того, як вони зможуть до 2024 року видати два відсотки від ВВП на оборону, повинні їх укласти», – закликав Тіллерсон європейських колег.

 

Поки що лише чотири європейські члени Північноатлантичного Альянсу – Естонія, Греція, Польща і Велика Британія – дотримуються встановленого мінімуму витрат на оборону: два відсотки від ВВП.

 

31.03.2017