Прокуратура обшукала АМКУ через російський тютюн.

 

Прокуратура провела обшуки в Антимонопольному комітеті у рамках розслідування діяльності ТОВ "Тедіс Україна", котре звинувачують у виведенні грошей за кордон.

 

Про це повідомив на брифінґу генеральний прокурор України Юрій Луценко, інформує Еспресо.tv.

 

Зі слів Луценка, правоохоронці проводять близько ста обшуків у компаніях, пов'язаних з дистриб'ютором тютюнових виробів "Тедіс Україна". Згідно з матеріалами слідства, це підприємство вивело за кордон 2,5 мільярда гривень, а також є причетним до фінансування терористів "ДНР/ЛНР".

 

"Зайшли слідчі для вилучення документів, які свідчать про сприяння монопольному становищу та невжиття передбачених законом дій керівництвом АМКУ", – розповів про обшуки в Антимонопольному комітеті Луценко.

 

Генпрокурор заявив, що низка інших українських компаній зверталися до АМКУ зі скаргою на монополіста. "Попри свої обов'язки, покладені на них законом, керівництво АМКУ не вживало таких заходів для демонополізації ринку, чим, на думку слідства, сприяло монопольному становищу компанії "Мегаполіс (Тедіс) Україна", – зазначив Луценко.

 

На брифінґу Луценко повідомив, що з 2012 року кінцевими беніфіціарами ТОВ "Мегаполіс Україна" (з травня 2016 року – ТОВ "Тедіс Україна") "є представники великого російського бізнесу та соратники керівника країни агресора, які діють на національному ринку за посередництва українських бізнес-партнерів", – інформує прес-служба ГПУ.

 

Беніфіціари призначили на ключові посади української компанії довірених осіб – громадян Росії, "які всі основні управлінські рішення по підприємству узгоджують з керівником московського адвокатського об’єднання, який одночасно є членом ради директорів ЗАТ «Завод ім. Дегтярьова» (на російському ринку один з лідерів виготовлення стрілецької зброї), що входить до групи компаній «Меркурій», підконтрольної громадянинові РФ, відносно якого Указом Президента України застосовано персональні спеціальні економічні й інші обмежувальні заходи (санкції)".

 

Генеральний прокурор зазначив, що завод ім. Дегтярьова є одним із постачальників зброї бойовикам терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР".

 

"Всього у період 2015–2017 років через рахунки фірм-транзитерів до Російської Федерації виведено та, відповідно, легалізовано близько 2,5 млрд грн. Частиною з них профінансовано терористичні організації «ЛНР» та «ДНР»", – заявив Луценко.

 

Згідно з повідомленням "Української правди", за схемою стоїть російський олігарх Ігор Кесаєв. "Кесаєв перебуває на території Російської Федерації, тому поки що ми не маємо з ним контакту", – прокоментував генпрокурор.

 

31.03.2017