Суд постановив конфіскувати півмільйона гривень у партії "УКРОП".

 

Печерський суд Києва постановив конфіскувати у партії "Українське об’єднання патріотів – УКРОП" партійні внески на майже 500 тисяч гривень.

 

Про це повідомила голова Національної аґенції з питань запобігання корупції Наталія Корчак.

 

НАЗК виявила в діях "УКРОПу" порушення – перерахунок членських внесків через касові операції – під час аналізу звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІІІ квартал 2016 року.

 

"Партія отримала такі внески від 16-ти фізичних осіб. Згодом вказані внески були внесені готівкою уповноваженою особою, яка згідно зі статутом має право підпису, на поточний рахунок партії. В той же час по Чернівецькій обласній регіональній організації та Вінницькій обласній регіональній організації внески навіть не були перераховані на поточні рахунки зазначених політичних партій у відповідному звітному періоді. Системний аналіз інформації, відображеної у звіті, дозволив встановити, що сума внесків на підтримку політичної партії склала 468 946,50 грн", – зазначила Корчак.

 

Зі слів голови НАЗК, подібні операції є порушенням 14 статті закону "Про політичні партії в Україні", згідно з котрою грошові внески на користь партії здійснюються через банківські операції.

 

Наталія Корчак уточнила, що Печерський суд визнав голову секретаріату партії "УКРОП" у вчиненні адміністративного правопорушення. На нього наклали штраф розміром у 1700 грн з конфіскацією суми внесків на підтримку політичної партії в розмірі 468 946,50 грн.

 

31.03.2017