У Балаклії вціліло 30% стрілен.

 

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що пожежа на військовому арсеналі у Балаклії знищила дві третини стрілен.

 

Згідно з його оцінкою, ці втрати не завдадуть значної шкоди обороноздатності України, інформує прес-служба Міністерства оборони України.

 

"Трохи більше 30 відсотків боєприпасів залишилося на арсеналі в Балаклії. І залишилися боєприпаси, які є дефіцитними для нас – це дуже добре", – сказав Полторак.

 

З його слів, на складах і базах зберігання є доволі озброєння і боєприпасів, щоби виконати завдання, яке стоїть перед Збройними силами України. "Значної шкоди, яка вплинула б на стан боєздатності ЗСУ, ця подія не завдала", – додав міністр.

 

Полторак заперечив чутки щодо халатного зберігання боєприпасів на арсеналі та приховування інформації. "У лютому на цьому арсеналі завершився аудит. Зараз проводять повторний аудит для того, щоби ми визначили точну кількість і кваліфікацію боєприпасів, озброєння і техніки, які втратили внаслідок надзвичайної події. Серйозних порушень, які би призвели до цієї події, аудиторами виявлено не було. Тож інформація щодо умисного ушкодження не відповідає дійсності", – заявив генерал.

 

Степан Полторак зазначив, що за минулі кілька років з цього арсену приблизно 50 тисяч тонн боєприпасів розосередили на інших базах і сховищах.

 

30.03.2017