Прем'єр Молдови: Ми апелюватимемо до Єврокомісії через ГЕС на Дністрі.

 

Україна спільно з Молдовою звернуться до Європейської комісії для проведення аналізу потенційних наслідків будівництва гідроелектростанцій на річці Дністер.

 

Про це в рамках саміту країн – учасниць ГУАМ заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, повідомляє "Укрінформ".

 

"Протягом одного місяця буде вироблено спільне звернення до Єврокомісії для того, щоб вона допомогла нам розібратися і зробити глибокий аналіз, які будуть наслідки спорудження цієї гідроелектростанції на річці Дністер", – сказав прем'єр Молдови.

 

Він додав, що з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом уже обговорювалося питання екосистеми Дністра в контексті будівництва електростанції.

 

Гройсман натомість запевнив, що питання збереження екосистеми буде першочерговим при будівництві станції. З його слів, експерти проведуть належну оцінку, й екології приділятимуть першочергову увагу.

 

Сторона Молдови стверджує, що внаслідок будівництва дамб на Дністрі нижче за течією зменшиться рівень води.

 

У посушливому серпні 2015 року Молдова зверталася до України – до Держкомітету з водного господарства і до Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів у Чернівцях – з проханням збільшити обсяги скидання води Дністровського водосховища до 180–200 кубометрів на секунду.

 

27.03.2017