Трагедія Іл-76: генерала Назарова засудили до 7 років ув'язнення.

 

Павлоградський суд Дніпровщини визнав винним генерал-майора Віктора Назарова у службовій недбалості, котра спричинила важкі наслідки – збиття літака Іл-76 у Луганську в червні 2014 року із 49-ма українськими військовиками на борту – і засудив колишнього начальника оперативного штабу АТО до семи років позбавлення волі.

 

Про це повідомляє повідомляє Цензор.НЕТ.

 

Павлоградський суд вирішив, що Назарова слід покарати згідно з ч. 3 ст. 425 ККУ. Суд не позбавив його звання генерал-майора.

 

Моральну шкоду за рішенням суду має компенсувати Міністерство оборони. Але компенсації отримають лише найближчі родичі – батьки, дружини. Розмір компенсації – по 500 тис. грн на користь родичів загиблих.

 

Докази звинувачення, на думку суду, повністю доведені. Суд врахував, що Назаров не був судимий і має позитивну характеристику за місцем служби.

 

14 червня 2014 на території Луганщини з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76МД. На борту перебувало 40 військовиків 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

 

Згідно з даними слідства, Віктор Назаров на момент проведення операції отримав інформацію, що терористи мають на озброєнні зброю, здатну збивати авіацію.

 

27.03.2017