Місцевий стартап Senstone у Кремнієвій Долині оцінюють у $7 млн.

 

Львівський стартап Senstone у Кремнієвій Долині оцінюють у $7 млн, розповів засновник стартапу Назар Федорчук, пише Lviv.com.

 

«Деякі інвестори в Долині говорили мені, що для них ідеальний варіант оцінки – це $7 млн. Тож у найближчі півроку ми плануємо розвиток нашого стартапу, щоби до кінця 2018 року була розширена команда, нові продукти та вихід на нові ринки», – розповів він.

 

Тим часом український IoT-стартап Senstone нещодавно зібрав на Kickstarter понад $300 тис. замість необхідних $50 тис.Одним із бекерів кулону на Kickstarter був навіть головний редактор TechCrunch.

 

Зараз українці орієнтуються на три ринки: райтери, туристи, медики. За словами засновника Senstone, лікарі доволі часто записують інформацію про пацієнтів, роблячи обхід, тож для них цей продукт може бути цікавим.

 

Кулон Senstone розпізнає 12 мов, дозволяє редагувати тексти, надсилати їх в мобільні додатки Evernote чи Trello, здійснювати пошук за ключовими словами чи місцем запису, а також створювати списки завдань і нагадування.
 

Засновники стартапу також зазначають, що зараз налагоджувати серійне виробництво на території України немає змоги, оскільки нема необхідних технологій. Тому виготовлятимуть його, ймовірно, у Китаї та країнах Східної Європи. Коштуватиме гаджет 120 доларів і з’явиться у продажі вже цього року.

27.03.2017